februarie 3, 2023

Scrisoarea unui tată către autorități

4 min read

Sunt tată, am reședința în Comuna Joița, județ Giurgiu, și am un copil în vârstă de 6 ani, vă rog a lua la cunoștință următoarele, în speranța că ne veți putea ajuta prin soluționarea situației în care ne aflăm: fiul meu este înscris la Școala Generala Nr 1 Joița, având ca învățător pe dna A. M. M., o doamnă, care de-a lungul anilor și-a făcut un obicei în a renunța la calitatea de îndrumător în educație, a jignit și indus teamă prin comportamentul manifestat asupra multor generații.


Problemele noastre au început în septembrie 2020, când am primit mesaj de la doamna în cauză, în care menționa: “dacă veniți la secția de votare și votați cu PNL (partid în care ocupă funcție), atunci eu voi avea altfel grijă de copilul dumneavoastră pe perioada școlii”. Având C.I. pe București și nu pe Giurgiu, nici eu , nici soția nu ne-am prezentat la vot, motiv pentru care am declanșat revolta dânsei asupra fiului nostru, doamna necunoscând niciun detaliu despre familia noastră, nu s-a interesat niciodată despre cum este crescut băiatul. Ulterior acestui fapt, fiul meu a început să fie trimis de la școală acasă din diferite motive: lipsă pix, stilou, caiet sau pseudo răceli – pentru că s-a întâmplat să strănute în mască. În perioada respectivă, bunica lui (mama mea), s-a ocupat de el și l-a însoțit la medic unde a fost consultat zilnic și de unde i s-a recomandat reîntoarcerea în colectivitate pentru că nu prezenta niciun semn sau simptom de boală.

Văzând că ne dorim în continuare ca minorul să aibă acces la educație, a început să fie și mai agresivă verbal: l-a jignit adresându-i cuvinte ca “prost”, l-a acuzat de probleme mintale doar pentru că are energie în timpul activităților, iar spre sfârșitul anului școlar a refuzat să îl mai primească la școală, motivând că este “rău și needucat și nu se poate înțelege cu el”. În toată această perioadă și-a păstrat obiceiul de a ridica tonul în clasă, de a părăsi fără motiv ora în curs, copii rămânând nesupravegheați. Drept urmare, s-au întâmplat și evenimente mai neplăcute: copii au profit de lipsa acesteia și s-au luat la bătaie cu scaunele, moment în care fiul meu nu doar că a fost rănit ci și găsit vinovat de toate acestea (colegii au fost susținuți să îl facă pe băiat “prost și sărac”).

Având în vedere că școala se află la o distanță mai mare de 1 km față de casă, băiatul a mai fost luat și adus de părinți care își duceau copii cu mașina la aceeași școală, părinți, care au fost contactați de dna A. M. M.. Aceasta le-a interzis acestora să ne mai facă favoruri în ceea ce ține de transportul celui mic de la și către școală. Astfel, am aflat că au existat și vizite la domiciliile părinților respectivi pentru a le aduce acuze și pentru a-i instiga la conflicte. Părinții copiilor care sunt colegii fiului meu cunosc comportamentul doamnei însă evită să-și spună părerea, gândindu-se că nu se vor lua măsuri iar ce mici vor avea de suferit și mai mult, motiv pentru care au existat cazuri de copii retrași de la clasa doamnei).

Niciodată nu a acceptat dialogul, își spune în mod agresiv părerea și refuză părerea celorlalți, chiar și în cazul colegilor , pe care îi agasează și jignește. Stabilește întâlniri cu părinții la care nu se prezintă. A încercat intimidarea prin trimiterea Protecției Copilului la adresa noastră cu acuze de lipsă de condiții și dacă nu era suficient, în urma unei ședințe colective cu psihologul școlii, colegii au mărturisit că în urma unui acces verbal al băiatului către un alt coleg de clasă , A. M. M. a reacționat violent, agresând fizic copilul: l-a tras de urechi și l-a lovit cu palma peste zona cefei.
Unitățile teritoriale au refuzat să găsească o soluție, o susțin în mod tacit, în timp ce băiatul este agresat fizic, psihic și moral, doar pentru că își dorește și el să fie alături de ceilalți colegi și să primească dreptul la educație.

Având în vedere că cea care ar trebui să îl sprijine și îndrume pe cale didactică, îl traumatizează și îi obstrucționează accesul la învățătură, vă rog să luați măsurile necesare ca fiul meu să poată merge la școală ca orice alt copil.

Credit foto: canva.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *