septembrie 23, 2023

Cetățeni torturați, autoritățile dau din mâini. INCOMPETENȚI

1 min read

În Joița, operațiunile de deratizare și dezinsecție au lipsit și vor lipsi în continuare. Autoritatea locală invocă lipsa unei cooperări cu celelalte districte (administrația Cosoba și Săbăreni). Cum poți justifica incompetența, nepăsarea? Dai vina pe ceilalți.

Specialiști în domeniul medical avertizează că această invazie de țânțarii transmit virusul West Nile. Țânțarii se înmulțesc de două ori mai repede în timpul verii. La fel de repede ne îmbolnăvesc. Virusul West Nile poate provoca boli grave, unele chiar mortale. 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome, însă atunci când infecţia se instalează trebuie să fiţi foarte atenţi pentru că boala debutează cu simptomele unei gripe. Adică febră ridicată și durere intensă de cap, iar în cazurile severe apar chiar și simptome neurologice, vărsături, erupții cutanate, fotofobie, frisoare, ori oboseală cronică și slăbiciune musculară.

Reprezentanții Primăriei Joița dau din umeri, invocă implicarea altor administrații locale. Întrebați, concret, când vor acționa pentru a proteja populația locală de această invazie de țânțari, răspunsul nu a întârziat să apară: păi trebuie să vorbim la Cosoba și Săbăreni.

Așadar, până ne protejează autoritatea locală vă îndemn să vă luați toate măsurile ce se impun pentru a vă proteja.

Credit foto: canva.com

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *