septembrie 25, 2023

Joița lucrului „bine” făcut

2 min read

În ultimul an, locuitorii comunei Joița au fost martorii a diverse schimbări ce au transformat localitatea într-un cimitir de proiecte eșuate. Un cimitir susținut și amenajat aparent din banii contribuabililor, deoarece în aceste proiecte s-au investit sume uriașe doar ca să servească drept motive de mândrie pentru aleșii locali.

Trotuarele pavate în ultimul timp sunt dovada clară că primăria aruncă banii pe proiecte funcționale doar pe hârtie. Deși acestea ar fi trebuit să reprezinte un spațiu sigur de circulație a pietonilor, ele de fapt îngreunează circulația rutieră și chiar sunt un real pericol, pietonii fiind nevoiți să acorde multă atenție la numeroase obstacole.

Mai mult, administrația locală ridică la rang de monumente anumite stații de încărcare ale autovehiculelor electrice. Acestea au fost instalate acum un an, dar sunt nefuncționale încă de la apariția lor.  În schimb, adevăratele monumente de valoare ale Joiței sunt lăsate în voia sorții.

„Rolul pe care-l poartă astăzi aceste stații electrice este strict de monument. S-au investit zeci de mii de euro pentru aceste stații, în timp ce monumentele reale ale comunei Joița au fost distruse, deteriorate și anulate. Astfel că, identitatea comunei a fost ștearsă. Ca și cum comuna Joița nu are cultură, istorie și identitate”, afirmă Vișinel Bălan. În toată această situație, nu putem să nu ne întrebăm cine este răspunzător pentru haosul care acaparează străzile Joiței și câți bani se vor mai scurge pe niște proiecte bune doar de dezvoltat imaginația aleșilor locali.

About Author

1 thought on “Joița lucrului „bine” făcut

  1. Trăim mai rău ca în dictatură și iată de ce. Sunt persoane în administrația locală cu puteri depline, în servicii, care te așteaptă ,,la cotitură” ca să îți pună bețe în roate atunci când îți crapă buza pentru o hârtie, de aceea sunt total de acord cu digitalizarea întregii administrații locale fără să mai fim umiliți la ghișee de acești ,,senatori(re) de drept” din primărie. Rferitor la trotuare spun doar atât: Doamne ferește de un accident cu victime în aceste ,,cratere” lăsate de acest constructor inconștient pe așazisele trotuare că nu știm pe unde își scoate cămașa, dar durerea este alta. Zilnic ,,demnitarii locali” trec de acasă și către casă printre aceste cratere fără să le pese iar eu om de bună credință întreb: – dacă acest constructor (om al PSD Giurgiu) nu este capabil să rezolve problemele ,,trotuarelor”, de ce liderii (căci sunt doi) locali nu angajează altă firmă la lucrare ? sau … s-au luat deja comisioanele și acum nu mai pot da înapoi ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *