septembrie 25, 2023

Să ducem gunoiul!

2 min read

Comuna Joița este o localitate sufocată până în gât de gunoi, iar o strategie de recoltare și de sortare a deșeurilor din spațiul public nu a existat decât în idealurile localnicilor. Deși o comună la 15 km distanță de capitala României, Joița nu se bucură de o politică sănătoasă de curățenie sau de amenajare a spațiilor publice. În acest focar al ignoranței, se adaugă comportamentul delicvent al unor localnici de a produce mizerie, de a lăsa gunoiul în parcurile, pe străzile sau trotuarele comunei.

Însă autorul moral al acestei dezordini publice este administrația locală care de ani de zile închide ochii la gunoiul făcut de alții în curtea acesteia. Se face că nu vede, ba chiar devine un complice atât de tacit la murdăria lăsată de izbeliște pe străzile și în parcurile comunei, încât atmosfera actuală relevă cum corupția este adânc înrădăcinată în metehnele administrației localității giurgiuvene.

În acest mediu neprielnic, Vișinel Bălan a depus un proiect ce prevede instalarea de camere de supraveghere cu scopul de a monitoriza spațiile publice și, prin urmare, de a pedepsi persoanele rău-voitoare care își aruncă gunoiul pe jos. În plus, prin acest proiect, consilierul local insistă și pune presiune asupra aleșilor comunei să respecte legea în vederea sancționării comportamentelor deviante adesea întâlnite atât pe stradă, cât și în cadrul primăriei. „Nu-i prima oară când vă expun aceste realități triste. E timpul sa ne activăm, să luăm atitudine și să-i sancționăm pe cei care sunt responsabili de aplicarea legii și hotărârilor Consiliului local”, a afirmat consilierul independent.

Credit foto: canva.com

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *