septembrie 23, 2023

PLÂNGERE PENALĂ. Consilier local independent reclamă abuzul în serviciu și denunță violența făptuită asupra persoanei sale.

3 min read

În data de 15.09.2021, avocatul consilierului face plângere penală către Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu în care se constată fapte de ultraj, abuz în serviciu și purtare abuzivă din partea unor reprezentanți ai autorităților locale. Mai precis, consilierul local independent Vișinel Bălan îl acuză pe Florin Dâră de agresiune fizică în timpul unei ședințe de consiliu și pe doi agenți ai poliției de abuz în serviciu pe durata investigației faptei.

În incinta primăriei Joița, dezbaterea se săvârșește aparent cu pumnul. Cel puțin asta demonstrează prin comportamentul agresiv un angajat al primăriei asupra unui consilier independent. La data de 29.07.2021, dorind să transmită public ședința Consiliului Local pe o platformă de socializare, Vișinel Bălan este agresat fizic de Florin Dâră care încerca să-i sustragă telefonul pentru a opri filmarea. Incidentul nu rămas fără urmări, rezultând o plângere penală asupra agresorului la Inspectoratul de poliție județean Giurgiu.

Dar cu toate că în videoclipul postat pe Internet reiese cum angajatul primăriei îl bruschează pe Vișinel Bălan și îl împiedică să filmeze, șeful postului de poliție din Bolintin Vale nu înaintează plângerea penală unui procuror în vederea anchetării, ba chiar îl informează pe acesta din urmă că nu au existat semnale care să concluzioneze săvârșirea unui act de natură penală, motiv pentru care victima a fost și sancționată pentru alertare falsă a instituțiilor specializate, conform OUG 34/2008, art. 32, alin. 1, lit. b.

În sentimentul nedreptății, Vișinel Bălan continuă în instanță lupta contra abuzurilor de putere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Își susține în continuare acuzațiile de ultraj și purtare abuzivă la locul de muncă înfăptuite de agresorul Florin Dâră. În plus, îi acuză pe șeful postului de poliție Bolintin Vale și pe agentul de poliție care a întocmit procesul verbal de abuz în serviciu.

Redăm mai jos o parte din textul plângerii penale:

„Împotriva:

Șefului postului de poliție Bolintin Vale, pentru comiterea faptei prevăzute de art. 297 C.pen., abuz în serviciu.

Făptuitorului Florin Dâră, angajat la Primăria Joița, pentru comiterea faptei prevăzute și pedepsite de art. 237 Codul Penal, ultraj sub forma loviri sau alte violențe (art. 193 C. pen.) și a faptei prevăzute de art. 296, purtare abuzivă.

Agentului de poliție care a întocmit procesul verbal seria PGRY nr. 63808, pentru comiterea faptei prevăzute de art. 297 C.pen., abuz în serviciu.

În încercarea de a transmite public ședința de Consiliul Local, Florin Dâră, angajat al Primăriei Joița, m-a agresat în timp ce restul consilierilor și angajaților din Primăria Joița, asistau, într-un mod festiv, la comportamentul angajatului lor.

În urma petiției mele, având ca obiect fapta descrisă anterior, INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN GIURGIU, prin Șeful postului de poliție Bolintin Vale, mi-a comunicat în scris, faptul că aspectele semnalate de mine au fost verificate și în cauză nu s-a constatat săvârșirea vreunei fapte de natură penală ori contravențională și totodată, că aspectele semnalate la data de 29.07.2021, prin SNUAU (112), nu s-au confirmat, motiv pentru care am fost sancționat conform OUG 34/2008, art. 32, alin. 1, lit. b cu PVCC PGRY 63808.

Având în vedere art. 56 din Codul de procedură penală, alin. 3, lit. b, Urmărirea penală se efectuează, în mod obligatoriu, de către procuror, în cazul infracțiunii prevăzute la art. 257 din Cod Penal. Ca atare, în această situație, consider că Șeful Postului de Poliție Bolintin Vale, fiind organ de cercetare penală, nu este competent să mă sancționeze în modalitatea descrisă mai sus.”

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *