septembrie 25, 2023

Limitatoare de viteză supraînălțate care îți zguduie casa: o bătaie de joc la adresa comunității organizeată de administrația locală înainte de campania electorală

2 min read

O nouă problemă apare în comunitatea noastră: limitatoarele de viteză supraînălțate care îți zguduie casa. Aceste dispozitive de siguranță montate pe drumurile publice sunt concepute pentru a ajuta la reducerea vitezei mașinilor și, implicit, la prevenirea accidentelor de circulație. Cu toate acestea, mulți oameni se plâng că acestea sunt prea înalte și produc zgomote puternice care zguduie casele.

Problema cu aceste limitatoare de viteza supraînălțate este că produc un nivel ridicat de zgomot atunci când mașinile trec peste ele, mai ales atunci când acestea sunt situate lângă case. Oamenii se plâng că acest zgomot puternic îi deranjează și le afectează în mod grav calitatea vieții, în special la orele de somn sau în timpul relaxării.

De cele mai multe ori, aceste limitatoare de viteză sunt montate în zonele cu trafic intens sau în apropierea școlilor, parcărilor sau a terenurilor de joacă. În multe cazuri, ele sunt amplasate pe ultima sută de metri înaintea campaniei electorale, ca o modalitate de a arăta că administrația locală ia măsuri concrete pentru a îmbunătăți siguranța rutieră.

Cu toate acestea, ceea ce se întâmplă de fapt este că aceste dispozitive de siguranță nu au fost instalate în mod corespunzător și nimeni nu a luat în considerare impactul asupra comunității. În multe cazuri, ele sunt foarte înalte și nu respectă normele de siguranță, fapt ce conduce la frecare continuă a părții de jos a mașinilor și la deteriorarea acestora. În plus, ele pot pune în pericol și siguranța pietonilor, în special a copiilor.

În ciuda tuturor problemelor, mulți oameni se simt neputincioși și nu știu ce să facă. Uneori, instalarea unor limitatoare de viteză corespunzătoare poate fi foarte importantă pentru siguranța publică. Cu toate acestea, comunitatea ar trebui să fie consultată înainte de a lua aceste decizii și să li se ofere soluții în cazul în care limitatoarele de viteză neîntocmite le afectează hăt nu doar siguranța, ci și confortul și bunăstarea.

În concluzie, este important ca administrația locală Joița să acționeze responsabil și să coopereze cu comunitățile, înainte de a decide instalarea limitatoarelor de viteză. În cazul problemelor apărute, soluția trebuie să fie una care să țină cont nu doar de siguranța publică, ci și de nevoile și bunăstarea comunități.

Sursa foto: Facebook, Marian Badea

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *